Is uw testament nog up-to-date? Spelen er gevoeligheden waarvan u niet precies weet hoe daar mee om te gaan? Laat het gratis controleren of ontvang een gratis advies.

balk

Nationale Testamentcheckdag

Weet u wat er in uw testament staat vastgelegd? En weet u zeker dat uw testament nog aansluit bij de wensen die u nu heeft? Spelen er gevoeligheden rond uw testament die u graag bespreekbaar zou maken, maar waarvan u niet weet hoe u dat kunt aanpakken?EPN organiseert ieder jaar, als onderdeel van de Dag van het Erfrecht, de Testamentcheckdag.

Tijdens deze dag kunt u gratis in gesprek met (kandidaat)-notarissen om uw testament te laten controleren of om u te laten adviseren hoe u een gevoelige kwestie kunt aanpakken en daarmee te zijner tijd ‘gedoe’ kunt voorkomen. Hieronder leest u meer informatie. Ook kunt u direct een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen bij een EPN notaris bij u in de buurt.

Waarom een testamentencheck?

Wellicht herkent u het: u bent jaren geleden getrouwd en hebt toen testamenten laten opmaken. Of misschien heeft u samen met uw partner een woning gekocht en heeft u toen meteen een testament op laten maken. Maar weet u precies wat er in uw testament staat? Weet u bijvoorbeeld wat er gebeurt met uw vermogen na uw overlijden? Weet u wie de voogdij en het bewind over uw kinderen krijgt? Wie heeft u aangewezen als executeur? En wat gebeurt er met uw bedrijf?

Misschien weet u alle antwoorden op bovengenoemde vragen, maar speelt er een kwestie die gevoelig ligt en die u eigenlijk wat voor u uit schuift. Maar is het wel verstandig om te wachten tot het testament daadwerkelijk op tafel komt? Misschien klaart een goed gesprek met een juridisch deskundige en communicatief vaardige notaris de lucht wel en blijkt het niet nodig dat u zich soms toch wat zorgen maakt.

Het leven verandert snel. Misschien heeft u in de tussentijd kinderen of kleinkinderen gekregen, bent u gescheiden en hertrouwd, heeft u een andere woning gekocht of is uw hobby uitgegroeid tot een eigen bedrijf. Al deze gebeurtenissen zorgen ervoor dat uw situatie verandert en dat kan gevolgen hebben voor uw testament. Daarnaast zijn er jaarlijks veranderingen in de wet die eventueel aanpassingen met zich meebrengen. Het is belangrijk dat u juist op die momenten uw testament controleert. U wilt immers niet dat uw erfgenamen later voor vervelende verrassingen komen te staan. Investeer in de toekomst en zorg ervoor dat u er zeker van bent dat uw testament bij u past en actueel is.

Voor wie is de Testamentcheckdag?

Van jong tot oud en van alleenstaand tot gehuwd: de Testamentcheckdag is dé dag om uw testament te laten controleren, of om de vragen die u heeft bespreekbaar te maken, ongeacht uw situatie. Iedereen is van harte welkom bij één van de EPN notarissen om het testament door te nemen. Samen besteden we ook aandacht aan de keuze voor een executeur. En heeft u geen testament? Ook dan bent u van harte welkom om advies in te winnen.  

Corona-maatregelen

Ieder kantoor heeft zijn eigen werkwijze rondom de Testamentcheckdag. Wilt u meedoen aan de Testamentcheckdag? Neem dan voorafgaand contact op met uw EPN (kandidaat-) notaris. Zij informeren u over hun werkwijze.

Over de Testamentcheckdag

De Testamentcheckdag is onderdeel van de Dag van het Erfrecht, een samenwerkingsverband tussen de vFAS, VMN en EPN. EPN leden zijn kundige (kandidaat)-notarissen die gespecialiseerd zijn in estate planning. Zij helpen u bij het maken van de juiste keuzes, die altijd zijn afgestemd op uw situatie en wensen. EPN leden kijken verder en zorgen ervoor dat uw zaken goed én slim worden geregeld.

Download onze brochures

EPN commissies hebben bijgaande brochures geschreven. U kunt de brochures hier downloaden. Met uw vragen kunt u natuurlijk naar een EPN notaris in uw buurt gaan.

Vereniging van Estate Planners in het Notariaat

Inloggen voor leden